Nieuws

De KanjerKetting naar IJsland

Binnenkort zullen ook in IJsland kinderen die gediagnosticeerd zijn met kanker een KanjerKetting kunnen krijgen. In Ijsland komen er jaarlijks zo'n 10-15 kinderen oncologische patientjes bij. De IJslandse oudervereniging (de SKB) is hard bezig er voor te zorgen dat de KanjerKralen ook daar uitgedeeld kunnen gaan worden.

Een nieuwe kraal voor immunotherapie

Nu immunotherapie eindelijk in Nederland beschikbaar is, heeft de VOKK een nieuwe KanjerKraal ontwikkeld. Deze kraal wordt bij de start van elke immunotherapiekuur gegeven aan het kind. Zo is vanaf nu ook deze behandeling zichtbaar in de KanjerKetting. 
Lees meer over de kralen van de KanjerKetting.

Nieuwe kralen voor de KanjerKetting

Er zijn twee nieuwe KanjerKralen gekomen! Het wolkje krijgen kinderen voor anesthesiologie, deze kraal staat voor zowel narcose als procedurele sedatie en analgesie. Voor elke rit met de ambulance, gepland of ongepland krijgt het kind een amulance. 

KanjerKetting App

Je kunt je KanjerKralen digitaal sparen en rijgen via onze KanjerKetting App. Die is gratis verkrijgbaar in de App Store. Inmiddels is deze App ook in het Duits (Mut-Perlen App) en Zweeds (SuperSnöret App) te vinden in de App Store. Er wordt gewerkt aan een Deense versie.

Nieuwe kraal voor de KanjerKetting

Er is een nieuwe KanjerKraal voor intramusculaire (in de spier) en subcutane (in de huid) injecties zoals het toedienen van groeifactoren en gammaglobuline. Het is een groen-wit gedraaide kraal. Het rode balletje blijft voor vingerprikken en venapuncties. Lees meer over de kralen van de KanjerKetting.

De KanjerKetting naar Zwitserland

De Franstalige oudervereniging in Zwitserland heeft ook onlangs de KanjerKetting geïntroduceerd. We zijn erg blij dat we ons initiatief kunnen delen met kinderen in andere landen. Ook dat is ‘samen voor beter’.

Supersnöret breidt uit

In Zweden doen naast Göteborg steeds meer ziekenhuizen mee aan de KanjerKetting. De regionale afdelingen van Barncancerfonden, de Zweedse VOKK, willen ervoor zorgen dat Supersnöret, zoals de KanjerKetting in Zweden heet, voor alle Zweedse kinderen beschikbaar komt.

Charity of the year 2013

Just Giving Nederland heeft de VOKK gekozen tot Charity of the Year 2013. ‘De jury van de JustGiving Awards prees het sterke verband tussen actie en doel; de mooie, krachtige en symbolische KanjerKetting die de VOKK heeft bedacht om kinderen met kanker te steunen tijdens hun behandelingen en daarnaast de Ketting van Ballonnen, een  fietstocht van een week langs alle kinderoncologische centra in Nederland, gefietst door 25 overlevers van kinderkanker en brussen.’

Ravu sponsort de spoedopnamekraal

Elk jaar doneert de RAVU een financiële bijdrage aan een door het personeel zelf gekozen goed doel. Werknemer Joaquin Vivas en familie droegen de KanjerKetting voor, dat met 30% van de stemmen werd gekozen. Met het bedrag van 2500 Euro adopteert RAVU de komende 5 jaar de spoedopnamekraal. Lees meer.

KanjerKetting in Antwerpen

24-01-2013

Op 21 januari jl. onthulde de afdeling kinderoncologie van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen het project 'KanjerKetting'. Lees hier meer.

KanjerKetting in Zweden

18-12-2012

Op 11 oktober is in het ziekenhuis in Göteborg, Zweden, 'Supersnöret', zoals de KanjerKetting in het Zweeds heet, feestelijk geïntroduceerd. De kinderen en het personeel zijn erg enthousiast. Hier een impressie.

Prijs voor Mutperlen

11-06-2012

In Duitsland hebben de Mutperlen, zoals de KanjerKetting daar heet, een belangrijke onderscheiding gekregen, de Pulsus Award 2012. De Pulsus Award is een gezondheidsprijs van de krant 'Bild am Sonntag' en de Techniker Krankenkasse. De prijs werd uitgereikt op 24 mei in Berlijn.

Achtste-Groepers Huilen Niet

15-02-2012

Vanaf vandaag is de film Achtste-Groepers Huilen Niet te zien in de bioscoop. De KanjerKetting speelt een belangrijke rol in deze film. Bij het programma 5op2 was hier vandaag uitgebreid aandacht voor. 

Kraal deelname bijzonder wetenschappelijk onderzoek

25-01-2012

Binnenkort is er een KanjerKraal voor deelname aan wetenschappelijk onderzoek dat buiten het standaard behandelingsprotocol om plaatsvindt. Deze kraal wordt bijvoorbeeld gegeven om de start van de deelname aan een vroeg-klinische studie (een zgn. Fase I-II-studie) te markeren. Ook krijgen kinderen die deelnemen aan de ethanolloc- of Aristhocath-studie deze kraal.