Esmee

Hallo, ik heet Esmee en ik ben 8 jaar. In maart 2010 kreeg ik leukemie, ik was toen 6 jaar. In het Sophia Kinderziekenhuis kreeg ik de KanjerKetting.

De regenboogkraal aan het begin van mijn ketting vind ik erg mooi. Die is voor een spoedopname. Met die spoedopname begon mijn reis van ziek zijn en het sparen van de KanjerKralen. Ik moest veel medicijnen innemen en kreeg vervelende onderzoeken, maar voor alles kreeg ik een KanjerKraal als beloning. 'Kanjers verdienen dat', zei mama dan. Het was niet leuk om kaal te worden maar het petje dat ik kreeg was wel heel grappig. Ook de verjaardagskraal vind ik leuk, een gele smiley. Ik heb er twee.

Er zijn ook kralen die ik niet zo leuk vind: de groene kegel voor een vreselijke rotdag en de platte gele voor het indoen van een sonde. Als ik naar het ziekenhuis dichtbij huis ging, hield ik op mijn spaarkaart bij welke kralen ik te goed had. Die kreeg ik dan als ik weer in het Sophia kwam.

Samen met Mama reeg ik de kralen aan mijn KanjerKetting. Die werd langer en langer. De kralen hielpen goed om aan vriendjes en vriendinnetjes uit te leggen wat ik had meegemaakt. Op 23 maart 2012 was de laatste behandeldag en kreeg ik de allermooiste kraal: de bloemenkraal. Die zit nu aan het einde van mijn KanjerKetting.

Het gaat heel goed met mij, Chemo-Kasper heeft echt zijn best gedaan om me beter te maken. Ik heb één wens: dat alle kindjes aan de het einde van hun KanjerKetting een bloemenkraal krijgen! Dat is mijn droom...

xxx Esmee