Shane

Deze KanjerKetting vertelt het verhaal van Shane en is het dagboek van zijn behandeling. Anderhalf jaar geleden werd voor ons duidelijk dat onze mooie, altijd vrolijke Shane ziek was. Een jaar geleden kreeg Shane zijn 100ste kraal en hoe bijzonder is het dat die 100ste kraal de welverdiende bloemenkraal was.

Shane is alweer een jaar in remissie. Hij heeft deze bloemenkraal en alle andere kralen zo enorm verdiend. Alle onderzoeken, chemokuren, spoedopnames en wat er bij ziek-zijn komt kijken onderging hij als een kanjer. De mooie glimlach stond in deze periode bijna elke dag op zijn gezicht. Die heeft ons allemaal door deze zware periode heen geholpen. Shane geniet volop en is erg bezig met de verwerking. Ons leven is veranderd en zal nooit meer hetzelfde zijn. De angst zal blijven en we moeten leren weer vertrouwen te krijgen.

We zijn enorm dankbaar dat we met zijn vijven mogen genieten van het leven. Het had voor ons en Shane ook zo anders kunnen aflopen. Het was een jaar met een lach en een traan. Een jaar waarin we als gezin gevochten hebben om Shane beter te maken en hem te ondersteunen en te helpen waar we konden. Een jaar vol liefde en kracht voor ons gezin. Je weet niet hoe sterk je bent tot het moment dat sterk zijn de enige keuze is die je hebt..........

Lieve groet, Marco & Désirè, ouders van Shane, Keano & Jayce