Tinus

Mag ik jullie voorstellen aan onze kanjer Tinus. Eind januari werd bij Tinus, toen 22 maanden, acute lymfatische leukemie geconstateerd. Zijn kleine broertje Driek was toen nog geen 9 weken. De wereld stond op z'n kop. Onze grote vrolijke vriend in één keer doodziek. Zo onwerkelijk.

We kregen de eerste dagen na de diagnose zo veel informatie, de helft wilden we eigenlijk niet horen.... Maar de informatie over Chemo-Kasper en de KanjerKetting deed ons juist goed. Wat geweldig en wat een enorme steun voor onze Tinus.

Hoe erg hij een ingreep soms ook vindt en hoe hard dat hij ook huilt, als het woordje 'klaar' klinkt, is het eerste wat Tinus zegt: kraal!! Aan iedereen die op bezoek komt, laat Tinus vol trots zijn KanjerKetting van bijna 2,5 meter zien. Van de meeste kralen kent hij zelfs de betekenis.

Omdat Tinus nog klein is en ik hem over deze periode in zijn leven toch iets mee wil geven voor later, heb ik over elke kraal in een dagboekje geschreven wanneer hij hem kreeg, wat voor ingreep het was en of er iets naars of juist iets leuks bij hoorde. Je hebt namelijk ook kralen voor leuke dingen, zoals een verjaardag of gewoon een goede dag. Want een dag waarop een kind eens geen onderzoeken heeft of weer eens lekker lacht is zo bijzonder.

Toen we deze zomer uitgenodigd werden door DLB-fotografie voor een fotoshoot mocht de KanjerKetting niet ontbreken. Voor onze Tinus, hoe klein hij ook is, is de ketting echt een steun. Ik hoop dat de KanjerKetting dat ook zal zijn en blijven voor andere kinderen.

Jacqueline Broers, trotse mama van Tinus en Driek