Milou

Ik ben Milou Meulendijks. In juli 2012, toen ik bijna 3 jaar  was, werd ik plotseling heel erg ziek en moesten we naar het UMC St Radboud in Nijmegen. Ik bleek leukemie (ALL) te hebben. Meteen werd er gestart met de behandeling en werden er allemaal dingen bij me gedaan die ik niet fijn vond, zoals een infuus prikken.

De pedagogisch medewerkster kwam de dag daarna mijn kamer binnen met een touwtje en een paar kralen: het begin van mijn KanjerKetting. Wat een mooie kralen vond ik dat. Zelfs mijn naam staat erop!

Elke keer als er iets vervelends gebeurt, krijg ik een kraal. Het vervelendste vond ik het inbrengen van de sonde, daarvoor kreeg ik het ronde gele schijfje. Toen ik geen sonde meer hoefde, kreeg ik dan ook een kraal voor een supergoede dag, de roze kegel.

De regenboogkraal voor een spoedopname, vind ik erg mooi en ook de gele smileys, voor mijn 3e en 4e verjaardag zijn leuk. Het petje vind ik heel grappig. Dat kreeg ik toen ik helemaal kaal was.

Inmiddels is mijn KanjerKetting 3 meter lang. Hij hangt in onze woonkamer. Mensen die op bezoek komen, schrikken altijd van de lengte en van de betekenis van alle kralen. Ik ben zelf supertrots op mijn KanjerKetting. In juli 2014 hoop ik de mooie bloemenkraal aan mijn ketting te rijgen; die staat voor het einde van de behandeling.

Groetjes, Milou